Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Zomerfeest Schipluiden 2006

5 augustus. Het 35ste Zomerfeest is begonnen! De weergoden waren na een regenachtige week van voorbereiding weer eens goed gestemd. Op de zaterdag was het plotseling weer zomer, en dat was maar goed ook want er stond veel fietsen op het programma: een recreatieve fietstocht en later op de dag een tweetal koersen voor de echte wielrenners en een dikke banden race voor de kinderen! Verder veel attracties, waarvan een heus REUZENRAD wel een topper was! Hoog boven de bomen kon je het hele dorp en omgeving goed bekijken. En dit alles nog vóór de officiële opening die 's avonds plaatsvond. Fotoalbums Zomerfeest en Zomerfeest fietsen. 

Tijdens de officiële opening van het Zomerfeest, zaterdagavond, werd even stilgestaan bij het zevende lustrum. Twee 'opgeschoten jongeren' mochten de tijdmachine, die op het podium stond, uitproberen en kwamen zo terecht op een aantal eerdere edities van het Zomerfeest. Met een heus vuurwerk werd het Zomerfeest pas echt geopend.

Een spannend reuzenrad

Herkent u de spelers?

Opening en vuurwerk!

Het negen dagen durend feest beloofde voor alle leeftijden leuke en soms ook spannende activiteiten. De speciale Zomerfeestkrant stond er vol mee! Met de inmiddels traditie geworden gemeenschappelijke kerkdienst begon de zondag (het was wel een hele zit); en daarna snel naar de waterkant om een plaatsje te zoeken om het Varend Corso te bekijken: Helemaal Hollywood was één groot feest in zonovergoten Schipluiden en Delfland. En daarna, als altijd op zondag, snel naar het Jeu de boules toernooi.

Gedurende de week waren er overdag veel kinderactiviteiten, zoals de Speurtocht, het Maffiaspel en de 'Zomer Zoo'. 's Avonds waren er voor de ouderen als elk jaar thema-avonden waarbij verkleden aanbevolen werd. Aansprekende titels waren: 'Plaza de Potpourri' (met veel dans), 'Pimp your body' en 'Festum Brevarium XXXV'.

Kerkdienst in het teken van Vamos

Plaza de potpourri en...

... dansen is plezier voor twee

Begon de feestweek met prachtig weer: donderdag begonnen de problemen: veelvuldig werd de website www.buienradar.nl geraadpleegd om een voorspelling te doen over wanneer de regen ging vallen, want dat die kwam was zeker!. Voor de 'Zeiknatte Watermiddag' voor de kinderen was heel terecht een alternatief bedacht en de braderie op vrijdag viel helaas voor een groot deel in het water; erg veel water! Een klein aantal liefhebbers heeft in de tent nog wel naar de Maxima's kunnen luisteren.
De kindermarkt op zaterdag bleek weer alle geluk van de wereld te hebben. Er waren slechts wat spetters en er ging heel veel speelgoed voor weinig geld over naar andere kinderen.

De Maximas met twee handjes publiek

De finale op zondag 13 augustus was weer ouderwets: onder een heerlijk zomerzonnetje werd het 35ste Zomerfeest 2006 feestelijk afgerond. Met verzoeknummers van het publiek bracht de band De Coronas het publiek naar de finale. Want om zes uur (al wordt er wel eens gesmokkeld) valt het doek en moet er weer een jaar gewacht worden voor het volgende Zomerfeest.

Het Schipluidense Zomerfeest vindt gelukkig nog steeds plaats in het centrum van Schipluiden, aan de BM singel naast de RK kerk. Mede dankzij een strakke organisatie en duidelijke regels verloopt het feest steeds probleemloos. De inzet van het bestuur en de vele vrijwilligers hebben weer voor duizenden mensen een fantastische Zomerfeest gemaakt!

De Coronas brengen het Zomerfeest naar het slot

De slotaccoorden van het Zomerfeest 2006

16 april 2024