Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Midden-Delfland Halve Marathon

Op 4 maart 2006 werd er in het polderlandschap van Midden-Delfland de derde editie van deze beginnende klassieker gehouden. Start en finish waren in Schipluiden. Even voorbij de helft liep de route door het centrum van Maasland. En verder bestond de loop uit een rondje Duifpolder en een rondje Commandeurspolder. Er deden 307 lopers mee. De Hardloper uit Schipluiden en Thof Running uit Maasland organiseerden dit evenement. Fotoalbum.

Ook tijdens deze derde editie weer winterse taferelen, alhoewel de zon de meeste sneeuw had laten verdwijnen, werden de lopers nog op een klein hagelbuitje getrakteerd. Loopcondities waren dit keer aanmerkelijk beter dan in 2005. Wel stond er een stevige frisse westenwind die de lopers een aantal maal flink tegen kregen. Maar er was regelmatig het warmer wordend zonnetje en eromheen een prachtige Nederlandse wolkenlucht.

Alhoewel het gaat om een prestatieloop gaan de snelste lopers natuurlijk ook voor de winst. Spanning bij de mannen was er echter totaal niet. Onmiddellijk vanaf de start was het Ron v.d. Berg (AV Waterweg) die de leiding nam. Zijn voorsprong vergrootte hij geleidelijk aan tot 1:44 bij aankomst aan de finish. Hij klokte een tijd van 1:13:48. Marieke Boekestijn (eveneens AV Waterweg) kwam als eerste vrouw binnen in een mooie tijd van 1:25:30 en liet slechts 21 heren voor zich! Haar voorsprong op de tweede vrouw bedroeg bijna 9 minuten. De hekkensluiter van de loop was Elvera de Jong (Olympus '70) met een eindtijd 2.14.47.

Tegen wind in de Duifpolder
Tegen wind in de Duifpolder.

Meteen na de start voorsprong voor nr. 754: Ron v.d. Berg
Meteen na de start voorsprong voor nr. 754: Ron v.d. Berg.

Waterpost in Maasland, nog 9 km
Waterpost in Maasland, nog 9 km...

..die loopt langs de Noordvliet, De Kwakel naar Schipluiden.
...die loopt langs de Noordvliet, De Kwakel naar Schipluiden.

Uithijgen bij de finish...
Uithijgen bij de finish...

... langzaam komen de verhalen.
... langzaam komen de verhalen.

16 april 2024