MIDDEN - DELFLAND

Midden-Delfland Halve Marathon

Op 4 maart 2006 werd er in het polderlandschap van Midden-Delfland de derde editie van deze beginnende klassieker gehouden. Start en finish waren in Schipluiden. Even voorbij de helft liep de route door het centrum van Maasland. En verder bestond de loop uit een rondje Duifpolder en een rondje Commandeurspolder. Er deden 307 lopers mee. De Hardloper uit Schipluiden en Thof Running uit Maasland organiseerden dit evenement. Hier een fotoverslag.

Ook tijdens deze derde editie weer winterse taferelen, alhoewel de zon de meeste sneeuw had laten verdwijnen, werden de lopers nog op een klein hagelbuitje getrakteerd. Loopcondities waren dit keer aanmerkelijk beter dan in 2005. Wel stond er een stevige frisse westenwind die de lopers een aantal maal flink tegen kregen. Maar er was regelmatig het warmer wordend zonnetje en eromheen een prachtige Nederlandse wolkenlucht.

Alhoewel het gaat om een prestatieloop gaan de snelste lopers natuurlijk ook voor de winst. Spanning bij de mannen was er echter totaal niet. Onmiddellijk vanaf de start was het Ron v.d. Berg (AV Waterweg) die de leiding nam. Zijn voorsprong vergrootte hij geleidelijk aan tot 1:44 bij aankomst aan de finish. Hij klokte een tijd van 1:13:48. 

Tegen wind in de Duifpolder
Tegen wind in de Duifpolder

Marieke Boekestijn (eveneens AV Waterweg) kwam als eerste vrouw binnen in een mooie tijd van 1:25:30 en liet slechts 21 heren voor zich! Haar voorsprong op de tweede vrouw bedroeg bijna 9 minuten. De hekkensluiter van de loop was Elvera de Jong (Olympus '70) met een eindtijd 2.14.47.

Meteen na de start voorsprong voor nr. 754: Ron v.d. Berg
Meteen na de start voorsprong voor nr. 754: Ron v.d. Berg

Waterpost in Maasland, nog 9 km
Waterpost in Maasland, nog 9 km...

..die loopt langs de Noordvliet, De Kwakel naar Schipluiden.
...die loopt langs de Noordvliet, De Kwakel naar Schipluiden.

Uithijgen bij de finish...
Uithijgen bij de finish...

... langzaam komen de verhalen.
... langzaam komen de verhalen.