Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Jongeren straattheater - De Driestuiversopera

Een karavaan van jongeren en muzikanten trekt op karren langs de verschillende dorpskernen in het Westland en Midden-Delfland en brengen de bekende Driestuiversopera. Hierin spelen jongeren van 14-25 jaar de dieven, bedelaars en hoertjes.

In een tijdsbestek van een aantal weken wordt de voorstelling in elkaar gezet bij Dario Fo, ondernemers in de kunst. Xaviera Hollander, van het wereldberoemde boek The Happy Hooker en de politiewoordvoerder van Haaglanden waren eerder gastdocenten in Poeldijk voor een goede inleving in hun rol. Het orkest wat meetrekt van dorp naar dorp bestaat uit tien orkestleden waaronder muzikanten van het orkest wat ook de opera Turandot begeleidde.

De Driestuiversopera van Kurt Weill & Bertolt Brecht

Oproep aan iedereen om op 15, 16 of 17 september a.s. huis en haard te verlaten en de straat op te gaan om getuige te zijn van de daden van de grootste schavuit die je voor kunt stellen. Neem het risico, want de schurkenstreken van Mackie Messer, ook wel ‘Mack the knife’ mag je niet missen.........

Speellijst

=> Vrijdag 15 september
19.00 uur: Monster, Kerkplein
=> Zaterdag 16 september
11.00 uur: Maasland, Pynasplein
15.00 uur: De Lier, Rankplein
19.00 uur: 's Gravenzande, Marktplein
=> Zondag 17 september
11.00 uur: Wateringen, Vliethof
15.00 uur: Naaldwijk, Wilhelminaplein

Gratis toegang!

De Driestuiversopera maakt deel uit van het Straattheater-project van het jongerenwerk en Dario Fo, ondernemers in de kunst.

Driestuiversopera ook in het theater te zien

Na de straattheatervoorstellingen van de Driestuiversopera op 15-17 september in de dorpskernen van Westland en Maasland speelt de jongerencast op 23 en 24 september deze voorstelling nog twee keer in het theater van het Dario Fo, aanvang 20.00 uur. Kaarten zijn € 5,- en verkrijgbaar bij Dario Fo, Voorstraat 88, 2685 EP in Poeldijk of te reserveren op tel.nr. 0174-244455. Email; info@dariofo.nl.

Informatie:
Dario Fo, ondernemers in de kunst
tel 0174 244455
www.koperenkees.nl

15 april 2024