Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Nieuwe sportfaciliteiten in Midden-Delfland

Rond de jaarwisseling 2005-2006 werden in Schipluiden en Den Hoorn nieuwe sportfaciliteiten geopend. Op 30 december 2005 was dit in Schipluiden de nieuwe Post-Kogeko sporthal in de Kerkpolder-zuid. Op zaterdag 7 januari werden in het nieuwe sportcomplex Kerkpolder in Den Hoorn de sportfaciliteiten van handbalvereniging DIOS en voetbalvereniging sv Den Hoorn officieel geopend. Veel toespraken ....drankjes... en hapjes en....

Schipluiden

De wens voor een echte sporthal in Schipluiden bestond al heel lang. De locatie bij de Trambrug heeft nog een tijd op de tekentafel gelegen. Het werd de locatie bij het sportpark Keenenburg. Het stichtingsbestuur van Stichting Sporthal Keenenburg is er in de afgelopen twee jaar in geslaagd haar plannen te verwezenlijken uit naam van de een aantal Schipluidense sportverenigingen.

De Post-Kogeko sporthal in de Kerkpolder.
De Post-Kogeko sporthal in de Kerkpolder.

De prachtige, zeer ruime sporthal met tribunes is nu beschikbaar voor o.a. de handbal-, voetbal- en tennisverenigingen. Dankzij een subsidie de gemeente, een flink aantal grote sponsors en vooral ook de obligatiehouders uit de gemeenschap en veel vrijwilligers kon het project worden verwezenlijkt. Na de officiële opening door burgemeester Rodenburg werden de sponsorcontracten bekrachtigd met de benodigde handtekeningen. Kinderen namen meteen de hal in gebruik.

Het interieur van de Post-Kogeko sporthal
Het interieur van de Post-Kogeko sporthal.

Dat de Post-Kogeko sporthal ook voor heel andere evenementen geschikt is wordt bewezen in april 2006 als de opera Turandot wordt uitgevoerd. De hal en directe omgeving zullen worden omgetoverd tot een operatheater met omliggende faciliteiten als garderobe, restaurant en kleedruimte voor de meer dan honderd artiesten op en om het podium.

Na de tien uitvoeringen zullen zo'n 7500 bezoekers hebben genoten van deze community opera die mede als doel heeft de drie dorpskernen van Midden-Delfland samen te brengen.

Den Hoorn

In Den Hoorn was in juli 2003 het startschot gegeven voor de aanleg van een compleet nieuw sportpark op de weilanden van de Kerkpolder in Den Hoorn. In twee en een half jaar tijd (wel wat later dan gepland) is een mooi sportpark aangelegd ter vervanging van het oude sportpark aan de Woudseweg. Woningen en bedrijventerreinen worden daar in de komende jaren gebouwd en aangelegd. De vier verenigingen, handbal DIOS, voetbal sv Den Hoorn, tennis Hodenpijl en de duivensport de Reisduif, krijgen in de Kerkpolder een zogenaamd 'nieuw voor oud'.

De DIOS ballonhal, ook 's avonds goed zichtbaar
De DIOS ballonhal, ook 's avonds goed zichtbaar.

De vier nieuwe clubgebouwen hebben dezelfde fraaie uitstraling met donker roodbruine gemetselde muren en blauwachtige daken. Ze liggen verspreid om de grote parkeerplaats. Handbalvereniging DIOS en voetbalvereniging sv Den Hoorn toonden op 7 januari vol trots hun nieuwe onderkomen. De ballonhal van DIOS werd na de gewoonlijke toespraken meteen ingewijd. Nu maar hopen dat de ballonhal ook voor wedstrijden gebruikt mag worden. De aanstaande keuring zal dit wellicht bevestigen.

Nieuw onderkomen sv Den Hoorn op de openingsdag
Nieuw onderkomen sv Den Hoorn op de openingsdag.

DIOS openingswedstrijd huidig dames-1 tegen oud-dames-1
DIOS openingswedstrijd huidig dames-1 tegen oud-dames-1.

Later in de middag waren er meer toespraken bij sv Den Hoorn en op zondag werden daar de eerste wedstrijden gespeeld op de nieuwe grasmat.

Binnenkort zullen ook de faciliteiten van de Reisduif (14 januari) en Hodenpijl tennis worden geopend. Hiermee is het sportpark in de Kerkpolder klaar voor de nog jaren doorgroeiende dorpskern Den Hoorn.

16 april 2024