Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

WAD (stichting World Art Delft) & Atlas Onderwijsgroep winnen prijs met waterproject WAD AQUA.

18 december. World Art Delft, het kunstcentrum voor wereldkunst en cultuureducatie, heeft de 3e prijs gewonnen voor haar project WAD AQUA ‘Bouwen op water’ met leerlingen van 5 vwo van de Atlas Onderwijsgroep te Rijswijk en Ypenburg.

Aedes (de vereniging van woningcorporaties) en het Instituut voor Nationale Onderwijs Promotie (INOP) heeft uit 72 inzendingen 20 projecten genomineerd, die het afgelopen jaar tussen scholen en organisaties in het land hebben plaatsgevonden. Het zijn alle projecten die de samenwerking tussen scholen en woningcorporaties een impuls moeten geven, zodat leerlingen meer betrokken raken bij hun woon- en leefomgeving.

Een deskundige jury, bestaande uit directeuren van Jantje Beton, het Openluchtmuseum en Aedes plus de voorzitter van de Algemene Onderwijsbond, heeft uiteindelijk gekozen voor het project dat de Atlas Onderwijsgroep heeft uitgevoerd met World Art Delft.

Leerlingen van 5 vwo van de locaties Rijswijk en Ypenburg hebben in september 2006 een week lang op het landelijke terrein (aan het water) van World Art Delft verbleven en gewerkt. Ze hebben een kunstdossier als persoonlijk logboek bijgehouden en hebben een schaalmodel gemaakt dat op water moest kunnen drijven.

In dit vakoverstijgend project is gezocht naar andere betekenissen van water voor mensen: als omgevingsfactor, als inspiratiebron, als plek van vermaak en als basis om te wonen. Het is bovendien een kennisoverdrachtelijk project: studenten van de TU Delft hebben de vwo-leerlingen begeleid en leerlingen van het vwo hebben op hun beurt leerlingen bovenbouw basisonderwijs moeten begeleiden.

Het winnende project van WAD en Atlas Onderwijsgroep is bekendgemaakt op 15 december 2006 in het science center NEMO (Amsterdam), waar tevens de bijhorende oorkonde en een publicatie is overhandigd.

Op www.worldartdelft.nl vindt u zeer binnenkort de digitale lesbrief ‘WAD Aqua’ t.b.v. docenten bovenbouw basisonderwijs en voortgezet onderwijs, die ontwikkeld is n.a.v. bovengenoemd project.

Bron: World Art Delft.

15 april 2024