Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Musical Kromme Jongens op herhaling

15 december. De Musical Kromme Jongens is helemaal uitverkocht. Vanwege het grote succes en de vele vragen die Dario Fo, ondernemers in de kunst krijgt voor kaarten, is er besloten om extra voorstellingen te geven. Een tweede voorstellingenreeks van de Musical Kromme Jongens zal uitgevoerd gaan worden in de hal van Jan Olsthoorn in Poeldijk in april 2007. De Kissiestentoonstelling zal in het nieuwe jaar uitgebreid gaan worden en dan opnieuw worden geëxposeerd.

Breed perspectief

Om de Musical Kromme Jongens in een breder perspectief te plaatsen in het Westland heeft Dario Fo, ondernemers in de kunst een beeldend kunstproject aangehaakt aan de musical. Serviceclubs uit Westland en Midden-Delfland en de gemeenteraad Westland werden benaderd om deel te nemen aan dit project. De opzet was strak en helder: 9 Westlandse thema's in 9 kleurstellingen op de achterkant van een ouderwets tomatenkistje. Tijd per kistje: 1 uur.

Kissies Schilderen met bedrijven en clubs

Kunstschilder Carel Steijn inspireerde de dames en heren tot het maken van een kunstwerk, voor velen een vuurdoop. De 258 kistjes vormen nu samen 9 kunstwerken en zijn te bezichtigen in de foyer van DC Prominent tijdens de musicalperiode.


Soroptimisten Westland een van de clubs die kissies schilderden voor de Musical Kromme Jongens. Foto: Petra van Mil/Dario Fo.

Maar de tentoonstelling wordt uitgebreid; wilt u ook met uw bedrijf of club schilderen dan kunt u zich aanmelden bij p.van.mil@mon3aan.nl.

Kissiesveiling in april 2007

De kistjes zullen niet op 23 december a.s. geveild gaan worden maar medio april 2007 in de hal van Jan Olsthoorn. Zij worden dan per opbod verkocht. De opbrengst komt ten goede aan het maken van een DVD-registratie van de musical.


Jongeren op het Spectakelfeest in de Musical Kromme Jongens. Foto: Emi Barendse/Dario Fo.

Kaarten reserveren

Diegenen die graag de Musical Kromme Jongens willen bezoeken in april 2007 kunnen een email sturen naar info@dariofo.nl.
U komt op de reserveringslijst en zodra meer bekend is wat betreft de data, krijgt u bericht van Dario Fo, ondernemers in de kunst in Poeldijk (0174-244455).
Meer informatie over de Musical Kromme Jongens op www.krommejongens.com.


Kassenbouwers in de Musical Kromme Jongens. Foto: Emi Barendse/Dario Fo.


Musical Kromme Jongens UITVERKOCHT

Na het grote enthousiasme van het publiek na de eerste twee voorstellingen van de Musical Kromme Jongens in De Lier, was er maandagmorgen bij Dario Fo, ondernemers in de kunst in Poeldijk een run op de laatste kaartjes. De allerlaatste kaarten die er nog waren voor 2e kerstdag vlogen over de balie en er stond binnen een half uur een wachtlijst van meer dan 100 kaarten voor een eventuele extra voorstelling; in deze serie is het niet mogelijk een extra voorstelling te geven omdat het orkest niet beschikbaar is, maar er wordt nu onderzocht of er misschien een tweede serie van de Musical Kromme Jongens komt in het voorjaar 2007.

De Musical Kromme Jongens

7 december 2006. Naar een idee van de twee bandleden van de Westlandse rockband Kromme Jongens Gert Kögeler en Peter Kruithof, is een samenwerking van enthousiaste vrijwilligers, de werkgroepen Musical Kromme Jongens en Dario Fo, ondernemers in de kunst.
Na een korte dynamische periode van voorbereiding brengen we elf voorstellingen. Vele Westlanders hebben vol enthousiasme de schouders gezet onder deze productie; tuinders en kassenbouwers, sjouwers en bouwers, muzikanten en zangers, jongeren en ouderen, bedrijven en sponsors.

Vrijdag 8 december gaat de Musical Kromme Jongens van start in de DC Prominent in De Lier. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar voor 8, 20, 26, 28 en 29 december (adressen zie onderaan)! Leuk als origineel kerstcadeau om iemand mee te verrassen. Meer informatie op www.krommejongens.com.

Graag ontmoeten wij u bij één van de voorstellingen!

Initiatief: Peter Kruithof en Gert Kögeler.
Libretto: Ruben van Gogh.
Arrangementen: Bob Zimmerman.
Orkest: L'Orchestra Particolare.
Muzikale leiding: Rick Schoonbeek.
Regie: Wilma Sekrève.
Productie: Dario Fo, ondernemers in de kunst.
Locatie: DC Prominent, Scheeweg 9, 2678 NT in De Lier.

Entree: € 30,- incl. pauze drankjes, programma, parkeren & garderobe.

8, 9, 12, 14*, 15, 16, 20, 22, 26, 28 en 29 december 2006.
Aanvang 20.00 uur.
26 december matinee, aanvang 14.00 uur,
*première 14 december.

Theaterdiner

Voorafgaand aan de Musical is er gelegenheid te dineren bij De Glazen Tafel. HendriXs restaurant serveert een driegangenmenu voor € 44,50 - , incl. een aperitief en 2 glazen wijn - in het sfeervolle restaurant dat speciaal voor deze gelegenheid ingericht is bij DC Prominent. Reserveren voor het diner is noodzakelijk.


Opening tentoonstelling bij Kromme Jongens

Raadsleden van de gemeente Westland hebben tomatenkistjes beschilderd bij Dario Fo, ondernemers in de kunst voor de Musical Kromme Jongens. Deze kistjes zijn onderdeel van negen kunstwerken met verschillende thema's rondom 'Westland in al zijn gedaantes'. De tentoonstelling wordt op 12 december geopend om 16.30 uur.

Onder toeziend oog van de kunstenaar Carel Steijn werden de kistjes beschilderd door de raadsleden. Zij schilderden onder andere kassen, producten, zaden, landschappen, Oud-Westland en wortels.

Opening tentoonstelling 12/12 en veiling op 23/12

De kistjes vormen tezamen negen kunstwerken die worden tentoongesteld in de hal van DC Prominent in De Lier, waar de musical wordt opgevoerd. Op 12 december wordt deze tentoonstelling van échte Westlandse 'kunst' om 16.30 uur officieel geopend door een ware 'mystery guest'. Uiteindelijk worden op 23 december de kistjes geveild en komt de opbrengst ten goede van de registratie van de Musical Kromme Jongens. U bent van harte welkom!


De door de raadsleden beschilderde kistjes voor de musical Kromme Jongens. Foto: Petra van Mil/ Dario Fo.


Kaartverkoop en reservering

Kaartverkoop voor de Musical Kromme Jongens en reservering voor het theaterdiner bij:

Dario Fo, ondernemers in de kunst, Voorstraat 88 in Poeldijk,
(ma t/m do 9.00-17.00 en 18.30-21.30 uur, vrij 9.00-15.00 uur )
0174-244455 of via e-mail info@dario.nl.

Rabobank Westland in:

  • De Lier, Hoofdstraat.
  • Wateringen, Heulweg.
  • 's-Gravenzande, Marktplein.
  • Naaldwijk, Verdilaan.
  • en tijdens kantooruren bij Dario Fo, Voorstraat 88, Poeldijk.

Website: www.krommejongens.com.

Contact: Dario Fo, ondernemers in de kunst
Voorstraat 88, 2685 EP Poeldijk, tel 0174 244455, info@dariofo.nl.


Unieke samenwerking kassenbouwbedrijven voor de Kromme Jongens
Debets-Schalke en Kubo tuinbouwprojecten bouwen het decor

23 november 2006. Zaterdagmorgen waren Westlandse kassenbouwbedrijven bij DC Prominent aanwezig voor een projectoverleg. Op de agenda het decor voor Kromme Jongens - de musical. Directeuren, uitvoerders en monteurs overlegden samen met de projectleider, decorontwerper en productieleider van Dario Fo, ondernemers in de kunst. Een zware delegatie voor een speciale opdracht. Binnen drie dagen moet het complete decor voor de musical worden aangeleverd en gebouwd.

Het moet - op z'n Westlands - een innovatief en cultureel hoogstandje worden. En er werd die ochtend ook op z'n Westlands gewerkt. De omstandigheden en mogelijkheden werden bekeken, materialen en constructie besproken en taken verdeeld. Na een uur was er een projectplan en werden bij een kop koffie de afspraken gemaakt. Debets-Schalke en Kubo tuinbouwprojecten gaan in een unieke samenwerking dit bijzondere project uitvoeren voor de Musical Kromme Jongens.

PR werkgroep Musical Kromme Jongens, e-mail info@dario.nl.

15 april 2024