Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Tweede Delft Vers Streekmarkt

Op zaterdag 2 september 2006 was er op de Boterbrug in Delft de tweede Delft Vers Streekmarkt. Volgens dezelfde formule als in 2005 presenteerden zich boeren, kunstenaars, wijnmakers en vele anderen. Het doel was de Delftenaren kennis te laten maken met de rijkdommen uit de directe omgeving. Delfland biedt een breed scala aan streekeigen producten en bijzondere diensten. Door deze naar de stad te brengen hoopt de markt een lans te breken voor een goede en duurzame ontwikkeling van het zeldzame groene land.

Vanaf de Oude Delft vielen onmiddellijk de stellages van antieke salontafels op die omhangen waren met allerlei soorten aan touw geregen paprika's. Kunstenaar Adri Huisman was hier bezig! Uiteraard waren ze ook te koop. Even verderop werd de Westlandse druif aangeprezen en verkocht door kwekerij Tuinzight uit Den Hoorn, die de Westlandse druiventeelt laat (her)leven. Bij de kraam van de Historische Keuken kon men gerechten proeven die bereid zijn volgens eeuwen oude recepten. Verder waren er ook o.a. jams, honing en wijn uit Delfland te koop. De markt ademde vooral een biologische sfeer. Ook presenteerden zich in Delfland werkzaam zijnde organisaties zoals de Midden-Delfland vereniging, de agrarische natuurvereniging Vockestaert, campings De Grutto en de Delflandhoeve en een aantal agrarische bedrijven. De markt trok de hele dag veel publiek.

In het naastliggende Meisjeshuis werd een aantal lezingen gegeven. De poster geeft een compleet overzicht. 's Middags om drie uur begon er langs de gracht van de Oude Delft een traditionele ringsteekwedstrijd. Tien prachtige aanspanningen reden vier ronden waarbij telkens drie ringen konden worden gestoken. Aan het aantal strikjes aan de rijzweep kon het publiek zien hoeveel ringen al waren gestoken. Geholpen door redelijk aangename weersomstandigheden mag deze tweede Delft Vers als geslaagd beschouwd worden.

Delft Vers - 2 september 2006

Delft Vers - 2 september 2006

Delft Vers - 2 september 2006

Delft Vers - 2 september 2006

Delft Vers - 2 september 2006

De organisatie van Delft Vers was in handen van stichting De Witte Roos.

16 april 2024