MIDDEN - DELFLAND

Midden-Delfland Dag 2006 - Zaterdag 17 juni 2006
110 activiteiten in het hele Midden-Delflandgebied

Kunt u zich ook zo verheugen op een bezoek aan Midden-Delfland? Groen 'om de hoek' van een groot stedelijk gebied, waar u kunt genieten van prachtige luchten, wuivend riet, gewoon koeien in de wei en klaterend licht op de vele watergangen en vaarten. Hier is het programma!! Ook de organisatie Vrienden van het Platteland doet dit jaar mee en beschrijft drie RABO routes als Boerenfietsroutes waarlangs de agrarisch getinte activiteiten zijn beschreven.

Sinds 1999 organiseert de Midden-Delfland Vereniging in juni jaarlijks de Midden-Delfland Dag: de dag waarop Midden-Delfland open huis houdt. Want op 17 juni kunt u weer op vele plaatsen terecht om te genieten van al die aangename dingen die Midden-Delfland te bieden heeft. Het thema zal zijn "de poorten van het gebied".

Van vaartochten en ringsteken tot pannavoetbal en een muziekfestival

Ook dit jaar biedt de Midden-Delfland Dag weer veel verschillende activiteiten voor mensen van alle leeftijden met verschillende smaken. U kunt meedoen aan activiteiten in de dorpen en op de boerderijen en één van de 3 door de Rabobank en Vrienden van het Platteland georganiseerde fietstochten. En verder genieten van wandelen, skaten, varen, pannavoetbal, bigbands, een korenfestival en een Popmuziekfestival. Snuffelen op verschillende braderieën, een tweedehands boekenmarkt, boerenmarktjes, meedoen met allerlei gekke en meer serieuze spellen. Genieten van ringsteken, toneel, muziek en de natuur. Deze keer is er aan de rand van Schipluiden ook een speciaal programma voor jongeren die hun liefde voor Midden-Delfland wat meer volume geven, maar net als ieder deze dag wel helemaal voor groen gaan.'Poorten naar Midden-Delfland'

Officiële opening in Den Hoorn

Er zal bij hoveniersbedrijf Van der Eijk aan de Tramkade in Den Hoorn om 10.45 uur een grote openingsactiviteit plaatsvinden, waarbij de burgemeesters Rodenburg en Verkerk betrokken zullen zijn.
Aan de Maassluise kant (10.00 uur) en aan de Vlaardingse kant van de Zuidbuurt (11.00 uur) zullen kleinere openingen te zien zijn. De meeste van de activiteiten op de Midden-Delfland Dag zijn gratis of kosten een luttel bedrag (dat staat er dan meestal bij), dankzij de inzet van de vele vrijwilligers die u tussen 10.00 en 17.00 uur hartelijk zullen ontvangen.

Open dag bij de Afvalwaterzuiveringsinstallatie

Geheel in lijn met het thema van de Midden-Delfland Dag opent het Hoogheemraadschap van Delfland op 17 juni de poorten van de nieuwe afvalwaterzuiveringsinstallatie Harnaschpolder. Deze installatie, de grootste van Nederland, kunt u bekijken van de uitkijktoren, waarbij u natuurlijk ook te horen krijgt hoe hier het afvalwater gezuiverd gaat worden. Ook andere aspecten van zuivering worden belicht: hoe het afvalwater van huishoudens die niet op het riool zijn aangesloten gezuiverd wordt en hoe de natuur zuivert.

Boer zoekt vrouw….

Dit jaar valt de Midden-Delfland Dag in de Week van het Platteland, waardoor er ook landelijk meer aandacht zal worden besteed aan alle activiteiten. Zie ook: www.vriendenvanhetplatteland.nl. Daar kunt u tevens informatie vinden over de nieuwe serie van de KRO "Boer zoekt vrouw"
De Midden-Delfland Vereniging organiseert de dag met behulp van verschillende sponsors. U zult ons op verschillende plekken tegenkomen, met informatie, met een leuke prijsvraag of fotoquiz en natuurlijk de mogelijkheid om lid van onze vereniging te worden. Om Midden-Delfland goed te kunnen promoten en te beschermen willen we graag veel nieuwe leden hebben. Wordt u lid bij één van onze stands, dan ontvangt als welkomstgeschenk een mooi boekje over de cultuurhistorie van Midden-Delfland.

Vrijwilligers gezocht

Voor de Midden-Delfland Dag zoeken wij nog vrijwilligers die ondersteuning willen bieden in de stands op de Midden-Delfland Dag, bij het fietsversieren voor kinderen in Maasland en Schipluiden en bij de verspreiding van affiches en programmaboekjes of bij andere werkzaamheden.
Lijkt het u leuk om de Midden-Delfland Vereniging te vertegenwoordigen of een infostand te bemannen, meldt u dan aan op secretariaat@middendelflandvereniging.nl. (tel. 06-42105407)
Voor meer informatie kunt een kijkje nemen op de site www.middendelflandvereniging.nl. 
Binnenkort staat het gehele programma op onze site!

Jaarlijks 4 grote evenementen in Midden-Delfland

De Midden-Delfland Dag is één van de vier grote evenementen in het Midden-Delflandgebied:

  • Zaterdag 22 april 2006 was er het door de Agrarische Natuurvereniging Vockestaert georganiseerde evenement "lekker de wei in" Hierbij werd het recreatieseizoen van Midden-Delfland geopend.
  • Op 4, 5 en 6 augustus 2006 zal het Varend Corso met als thema "Helemaal Hollywood" ook door het Midden-Delflandgebied gaan.
  • Op 9 september is er open monumentendag met als thema "Feest".