Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Sionsfeest

17-18 augustus. Op de grens van (de gemeente) Midden-Delfland en Rijswijk ligt het buurtschap Sion. Al jarenlang wordt daar in augustus een Oranjefeest gehouden. Oranjevereniging 'Voor Koningin en Vaderland' heeft voor een vol programma gezorgd dat in korte tijd wordt afgewerkt! Donderdagavond de opening met de feestelijke optocht en verloting. Vrijdag veel kinderactiviteiten en 's avonds het afsluitend feest. Fotoalbum.

In de optocht veel aandacht voor de actualiteit: de hittegolven, doping bij het wielrennen. Ook de gebruikelijke sprookjesfiguren blijven het goed doen: er was weer een sneeuwwitje, enkele kabouters en prinsesjes. Het bestuur, met het verenigingsvaandel, ging voorop.

Als elk jaar begeleidden ook de majoretten, drumpack en de harmonie van Sint Caecilia de optocht met muziek vanaf het feestterrein door de wijk Voordijkshoorn (Den Hoorn), en weer terug naar de tent. De nog warme avondzon bracht hier en daar veel publiek naar buiten. Het Sionsfeest werd pas echt geopend na de toespraak van de voorzitter en de beide burgemeesters, en natuurlijk met het spelen en 'uit volle borst' mee zingen van het Wilhelmus.

Website Sionsfeest:

16 april 2024