MIDDEN - DELFLAND

Midden-Delfland Dag 17 juni 2006
Inmiddels al 100 activiteiten in het hele Midden-Delflandgebied

Kunt u zich ook zo verheugen op een bezoek aan Midden-Delfland? Groen 'om de hoek' van een groot stedelijk gebied, waar u kunt genieten van prachtige luchten, wuivend riet, gewoon koeien in de wei en klaterend licht op de vele watergangen en vaarten. 
Sinds 1999 organiseren we als Midden-Delfland Vereniging in juni jaarlijks de Midden-Delfland Dag: de dag waarop Midden-Delfland open huis houdt. Want op 17 juni kunt u weer op vele plaatsen terecht om te genieten van al die aangename dingen die Midden-Delfland te bieden heeft. Het thema zal zijn "de poorten van het gebied".

Veel verschillende activiteiten

Ook dit jaar biedt de Midden-Delfland Dag weer veel verschillende activiteiten voor mensen van alle leeftijden met verschillende smaken. U kunt meedoen aan activiteiten in de dorpen en op de boerderijen, genieten van fietsen, wandelen, skaten en varen. Snuffelen op verschillende braderieën en boerenmarktjes, meedoen met allerlei gekke en meer serieuze spellen. Genieten van ringsteken, toneel, muziek en de natuur. Er zal bij hoveniersbedrijf Van der Eijk aan de Tramkade in Den Hoorn een grote openingsactiviteit plaatsvinden. Daarnaast zal aan de Maassluise kant en aan de Vlaardingse kant van de Zuidbuurt een kleinere opening te zien zijn. Deze keer is er aan de rand van Schipluiden ook een speciaal programma voor jongeren die hun liefde voor Midden-Delfland wat meer volume geven, maar net als ieder deze dag wel helemaal voor groen gaan. Als u meer van het 'ruisen van het ranke riet' dan van 'boerenpop' geniet, géén nood. U pakt de fiets en neemt één van de speciale Rabo-fietstochten die u langs een keur van activiteiten brengen.

De meeste van de activiteiten op de Midden-Delfland Dag zijn gratis of kosten een luttel bedrag (dat staat er dan meestal bij), dankzij de inzet van de vele vrijwilligers die u tussen 10.00 en 17.00 uur hartelijk zullen ontvangen.

Boer zoekt vrouw….

Dit jaar valt de Midden-Delfland Dag in de week van het platteland, waardoor er ook landelijk meer aandacht zal worden besteed aan alle activiteiten. Zie ook: www.vriendenvanhetplatteland.nl.Daar kunt u tevens informatie vinden over de nieuwe serie van de KRO "Boer zoekt vrouw"
De Midden-Delfland Vereniging organiseert de dag met behulp van verschillende sponsors. U zult ons op verschillende plekken tegenkomen, met informatie, met een leuke prijsvraag en natuurlijk de mogelijkheid om lid van onze vereniging te worden. Om Midden-Delfland goed te kunnen promoten en te beschermen willen we graag veel nieuwe leden hebben. Wordt u lid bij één van onze stands, dan ontvangt als welkomstgeschenk een mooi boekje over de cultuurhistorie van Midden-Delfland.

Vrijwilligers gezocht

Voor de Midden-Delfland Dag zoeken wij nog vrijwilligers die ondersteuning willen bieden in de stands, bij de verspreiding van affiches of bij andere werkzaamheden.
Lijkt het u leuk om de Midden-Delfland Vereniging te vertegenwoordigen, meldt u dan aan op secretariaat@middendelflandvereniging.nl.

Voor meer informatie kunt een kijkje nemen op de site www.middendelflandvereniging.nl