Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Midden-Delfland viert feestje: het 1500ste lid!
Op naar de 10.000 leden?

De Midden-Delfland Vereniging heeft zaterdag 18 november het 1500ste lid verwelkomd op de Delflandhoeve bij Ine en Alex langs de Schie, een goed voorbeeld van een nieuw recreatief bedrijf in Midden-Delfland. Voorzitter Govert van Oord heeft in zijn korte toespraak gezegd dat de vereniging graag Midden-Delfland wil helpen zich verder te ontwikkelen. Daarbij is het tegelijk van groot belang het goede en mooie te behouden. Dat is spannend, zoals we ook in recente plannen hebben kunnen zien. De vereniging wil daarover mee praten namens de leden en zomogelijk ook mét de leden.

De Midden-Delfland Vereniging (MDV) streeft naar een groot draagvlak voor Midden-Delfland, naast mensen uit het gebied zelf vooral ook veel nieuwe leden van buiten het gebied. Als mensen uit en rond het gebied worden betrokken bij de ontwikkelingen zullen plannen op meer steun kunnen rekenen en aan kwaliteit winnen. De MDV is een organisatie die op de eerste plaats het gebied wil promoten en uit wil dragen hoe mooi MD is (door het kwartaalblad, de wandelkaarten, de Midden-Delfland dag etc.), als het nodig is zal de vereniging zich ook inspannen om MD te beschérmen, zoals rond invulling van de Maaslandse Dam. Beide elementen maken de Midden-Delfland Vereniging een steunpilaar voor een groen en open Midden-Delfland.

Wethouder Christiaan vd Kamp feliciteerde de nieuwe leden, de familie Steutel uit Delft, met hun lidmaatschap en hun cadeau. Natuurlijk ook felicitaties voor de Midden-Delfland Vereniging met haar snelle ledengroei. De MDV en de gemeente Midden-Delfland (MD) delen het besef dat het heel belangrijk is om het omliggend gebied bij MD te betrekken. Daarom is het leuk dat het 1500ste lid uit Delft komt. De gemeente zoekt bestuurlijk draagvlak bij de andere gemeenten die ook een deel van Midden-Delfland beheren en de grote buurgemeenten. Wethouder van der Kamp ziet een belangrijke rol voor de vereniging om de burgers uit het omliggend stedelijk gebied te informeren.

Er is nog veel gebrek aan kennis over Midden-Delfland: het landschappelijke schoon juist in het contrast met de stedelijke omgeving.

De gemeente Midden-Delfland heeft in 2005 een nieuwe toekomstvisie gemaakt, waarbij meer dan 60 belangengroepen een rol speelden. De MD vereniging was in dat proces een belangrijke partner. Nu wordt er door de gemeente gewerkt aan de uitwerking van die visie en moeten er keuzen worden gemaakt. Wethouder van der Kamp hoopt dat de MD vereniging mee wil blijven helpen om daarvoor begrip te kweken. De vereniging moet, wat van der Kamp betreft, op den duur misschien wel 10 duizend leden krijgen: er wonen heel veel mensen rondom Midden-Delfland en die moeten allemaal meer begrip van het gebied krijgen. Belangrijk is de voorlichting over de rol van de moderne agrarische ondernemer in het in standhouden van een groen Midden-Delfland.

De familie Steutel, vader en moeder en drie kinderen, kregen uit handen van de wethouder een pakket met streekproducten uit Midden-Delfland, plus een overnachting bij Hoeve Bouwlust in de prachtige nieuwe gastverblijven, uiteraard mét een rondje ´boerengolf`.

Midden-Delfland Vereniging, foto HGr.

15 april 2024