MIDDEN - DELFLAND

Maasland krijgt eigen 'Lichtjesfeest'

Maasland krijgt er binnenkort een evenement bij. Na inmiddels succesvolle begrippen als Sport & Spel en het Nazomerfeest, is het de bedoeling dat het dorp vanaf dit jaar in de maand december telkens in het teken zal staan van het zogenaamde 'Lichtjesfeest'.

Het Lichtjesfeest is een initiatief van Klankbordgroep Maasland in samenwerking met Dorpskern Maasland. Het zwaartepunt van de nieuwe festiviteit ligt op vrijdagavond 8 december. Dan vindt er vanaf 20.00 uur een kerstmarkt rond de Oude Kerk aan het Kerkplein plaats, met kraampjes van Maaslandse verenigingen, scholen en middenstand. De kerstmarkt wordt rond 19.00 uur voorafgegaan door een lampionnenoptocht, waaraan in feeërieke atmosfeer kan worden deelgenomen door kinderen en ouders. Ook zal er voor kinderen de mogelijkheid zijn om (bij goed weer) op de Burgemeester v/d Lelykade te kunnen straattekenen met waxinelichtjes.

Na de lampionnenparade (de eerste 250 kinderen met kersttekening ontvangen een gratis lampion) zal burgemeester van Midden-Delfland Arnoud Rodenburg rond 20.00 uur de kerstverlichting aan zowel de grote kerstboom aan de Doelstraat als aan de kleine boompjes aan de 's Herenstraat officieel ontsteken. Voor alle toeschouwers en kinderen zal er vanaf dat moment bij 't Trefpunt warme chocolademelk, Glühwein en/of Jägerthee worden geschonken.

Ruim een week later, zondag 17 december om precies te zijn, staat er een groot kerstconcert 'voor en door Maaslanders' op het programma. Plaats van handeling is ook nu de Oude Kerk aan de Doelstraat. Aan dit concert wordt medewerking verleend door onder meer Cees Kelderman (orgel), Harmonievereniging Euterpe en het koor Let's Sing Together met haar begeleidingsgroep.

Kortom, het eerste Maaslandse Lichtjesfeest beoogt een gezellige en warme aanloop richting Kerstmis 2006 voor het gehele gezin te zijn. Meer informatie over het programma van het Lichtjesfeest vindt u de komende weken in de Schakel Midden-Delfland en via www.klankbordgroepmaasland.nl.