Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Midden-Delfland Dag - 17 juni 2006

Op 17 juni 2006 was het de achtste Midden-Delfland Dag met dit jaar als thema: 'Poorten naar Midden-Delfland', geïnspireerd door de gebiedsvisie Midden-Delfland 2025. Met zo'n 110 activiteiten werden vooral ook de mensen van de randgemeenten uitgenodigd om langs te komen om, wellicht opnieuw, kennis te maken met dit prachtige gebied. De organisatie Vrienden van het Platteland organiseerde de ´Week van het Platteland' (15-18 juni) en schonk extra aandacht aan de Midden-Delfland Dag. Met één van de drie Rabobank fietstochten als leiddraad was het niet moeilijk om een heerlijke dag te beleven. De weersomstandigheden waren dit jaar perfect: vrijwel geen wind, een lekker zonnetje en een temperatuur van ruim in de 20o. Een fotoalbum van een klein aantal activiteiten

De officiële opening van de Midden-Delfland Dag langs de Tramkade (tussen Schipluiden en Den Hoorn) zorgde voor enig oponthoud op het fietspad. De 'Hodenpijlsepoort' van Delft naar het Midden-Delfland was even gesloten. Bestuurders van Delft en Midden-Delfland vertelden in hun korte toespraken hoe belangrijk het Midden-Delfland gebied voor hen is en waarom het gekoesterd moet worden. Twee historische personages belichtten het belang van het vroegere buurtschap Hodenpijl en brachten twee sleutels mee. Burgemeesters Verkerk (Delft) en Rodenburg (Midden-Delfland) opende vervolgens symbolisch de poort zodat de 'fietsende burgers' hun Rabobank fietstocht verder konden vervolgen richting Schipluiden en Maasland. Ongeveer 2000 mensen haalden een van de drie Rabobank fietstochten op die leidden langs een aantal activiteiten:

Hodenpijlse Poort aan de Tramkade
Hodenpijlse Poort aan de Tramkade.

Fietsroutes

  • route 1: Den Hoorn - Delft/Kandelaar route (28 km),
  • route 2: Schipluiden - Maasland - Maassluis (25 km) en
  • route 3: 't Woudt (8 km).

Het programma was ruwweg gelijk aan dat van het vorig jaar. Er waren weer veel activiteiten in de dorpskernen Den Hoorn, Schipluiden, Maasland en 't Woudt.

Mede door het samenvallen met de 'Week van het Platteland' was een groot aantal boerderijen langs de drie fietsroutes geopend voor een rondleiding en informatie. Ook de 'buitengebieden' waren heel actief, zoals bij Kandelaar en in de Zuidbuurt. De Zuidbuurt (Maassluis en Vlaardingen) werd heel goed bezocht: de Karperhoeve, met een boerenmarkt en heel veel activiteiten voor kinderen, en de Wijnboerderij, met de tweede editie van het Midden-Delflands Korenfestival, waren toppers. 

De AWZI (afvalwaterzuiveringsinstallatie) in de Harnaschpolder was voor het eerst te bekijken, maar wel vanaf een speciaal gebouwd platform. Het Hoogheemraadschap van Delfland gaf informatie over dit megaproject dat in september zal gaan beginnen met het zuiveren van afvalwater in Haaglanden. In begin 2007 zal het complex volledig opgestart zijn.

Karperhoeve met o.a. een Boerenmarkt
Karperhoeve met o.a. een Boerenmarkt.

AWZI Harnaschpolder panorama
AWZI Harnaschpolder panorama.

Fietsopstapplaats Den Hoorn
Fietsopstapplaats Den Hoorn...

...met de band Swing Express.
...met de band Swing Express.

Zuidbuurt: Midden-Delflands Korenfestival
Zuidbuurt: Midden-Delflands Korenfestival.

Schipluiden: Ringsteken
Schipluiden: Ringsteken.

Op veel plaatsen presenteerden verenigingen en organisaties zich met informatiestands, zoals natuurlijk de Midden-Delfland vereniging met een tweetal quizzen, de Vrienden van het Platteland, Vockestaert, Natuurmonumenten en meer. Op veel plaatsen konden bezoekers kennismaken met de producten uit Midden-Delfland, zoals kaas, honing, jam, wijn. Maar de belangrijkste ingrediënt van Midden-Delfland is alleen maar te ervaren door er te komen: het afwisselende landschap met zijn eigen cultuurhistorie.

Volgend jaar is er zeker weer een Midden-Delfland Dag!

Muziek in alle dorpskernen...
Muziek in alle dorpskernen...

...en voor de jeugd: Schippop
...en voor de jeugd: Schippop.

Midden-Delfland met de stad op de achtergrond
Midden-Delfland met de stad op de achtergrond.

16 april 2024