MIDDEN - DELFLAND

STREEKPRODUCT SLAAT BRUG TUSSEN STAD EN LAND

Op zaterdag 2 september a.s. wordt de Tweede Delftse Streekmarkt georganiseerd. Boeren, kunstenaars, wijnmakers en vele andere laten de Delftenaren kennis maken met de rijkdommen uit de directe omgeving. Doel van de markt is een brug te slaan tussen stad en streek. Het Delfland biedt een breed scala aan streekeigen goederen en bijzondere diensten. Door deze naar de stad te brengen hoopt de markt een lans te breken voor een goede en duurzame ontwikkeling van het zeldzame groene land. Dit was 2005.

Het Delfland is een van de weinige onbebouwde gebieden die de Randstad nog heeft, en dat is te merken. De streek wordt jaarlijks bezocht door zes miljoen recreanten en natuurliefhebbers uit omringende steden. Ondanks de sterke behoefte aan behoud van het gebied zijn het de groeiende omliggende steden die de toekomst van het Delfland onzeker maken. "We zouden ervoor kunnen kiezen het landschap om te dopen tot cultuurhistorisch monument," zegt Mark Kras van Stichting De Witte Roos, die de Streekmarkt organiseert, "maar een goedkoper en veel effectievere oplossing is het stimuleren van de lokale ondernemers. Wanneer zij een gezonde toekomst hebben zullen de Delflanders zelf zorg dragen voor behoud van het gebied."

De Streekmarkt wordt gehouden op de Boterbrug in het centrum van de stad. In het monumentale pand het Meisjeshuis is een serie lezingen over Delft en haar omgeving te beluisteren. De dag wordt afgesloten met een traditioneel ringsteektoernooi.

De eerste editie van de Delftse Streekmarkt vorig jaar was een groot succes, en op deze tweede markt zal nóg meer Delflandse waar worden aangeboden. Er wordt een grote opkomst verwacht op zaterdag 2 september a.s..

De Tweede Delftse Streekmarkt wordt mede mogelijk gemaakt door:
Promotieplatform Midden-Delfland
Gemeente Delft
Gemeente Midden-Delfland
Recreatieschap Midden-Delfland
Rabobank Delflanden
Fonds 1818